סושי

לבשל:
1 כוס אורז עגול עם 2.1/2 כוסות מים
לתבל:
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
מיץ מחצי לימון (בד"כ – חומץ אורז)

לחתוך לעובי גפרור:
גזר,פלפל אדום (גמבה), מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, בצל סגול, כרוב סגול (כדאי שיהיו לפחות 3 צבעים). לשטוף דף אצה (צד מבריק למטה). למרוח שכבת אורז מבושל, כמעט עד הפס העליון.
להניח פס של ירקות חתוכים לרוחב הדף במרחק 3 ס"מ מהתחתית, לגלול באמצעות "שטיחון" במבוק (אפשר לניילן). להדביק שולי דף סושי עם מעט מים.
לחתוך את הגליל שנוצר באמצעות סכין רטוב.

הגישה: נורית שגב