חומוס שאמי

מתכון :
מופידה ונדא ואחותה פאידה, פתחו שולחן כל טוב שכלל, סלטים, קדירת פריקי, חמוצים, מג׳דרה מבורגול ועדשים ופיתות ביתיות. קינחנו במתוקים וקפה
מנת הדגל היתה חומוס שאמי שהינו מתכון סורי שעבר במשפחה.

חומוס שאמי
2.5 כוסות חומוס
500 גרם יוגרט
3 כפיות גדולות טחינה
1 כפית קטנה לימון
2 שיני שום קצוצים דק
2 פיתות מחולקות לחלקים קטנים
לקישוט:
2 כפיות גרגירי חומוס
2 כפיות פטרוזליה קצוץ
2 כפיות צנובר כלוי
4 כפיות שמן זית

הכנה:
1- משרים את החומוס בהמים למשך לילה שלם.
2- למוחרת מורידים את השכבה העליונה מעל המים של החומוס, ומרתיחים עד שהוא מתבשל לגמרי.
3- מכינים את היוגורט: טוחנים כוס חומוס מהמבושל, עם כוס יוגורט, הטחינה, השום והלימון ומערבבים את הכל ביחד.
4- מסדרים את הלחם בתחתית הקערה.
5- מעל ללחם מוסיפים: מלח, חצי כוס מים (מהמים של החומוס שהרתחנו), מוסיפים את גרעיני החומוס שהרתחנו (משאירים כמות קטנה לקישוט) מעל מוסיפים את היוגורט שהכנו .
6 -  מקשטים בגרגירי חומוס, פטרוזליה, צנובר קלוי ושמן זית.

בתיאבון!!