בורקס טורקי

( כ – 30 יחידות )

חומרים:
לבצק:
1/2 כוס מים
200 גר' חמאה / מרגרינה / משולב
1 כפית מלח
3 – 2.1/2 כוסות קמח
למילית:
2-3 תפו"א בגודל בינוני
200 גר' גבינה בולגרית קשה מפוררת
100 גר' קשקבל / עמק מגורד
לציפוי: ביצה טרופה עם מעט מים, שומשום/ גבינה מגורדת / קצח וכד'

אופן ההכנה:
  1. מכינים תחילה את המילית בכדי שתתקרר. 
  2. מילית: 1. מבשלים את תפו"א ומרסקים גס לפירה עם מעט מלח. מצננים.
              2. מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
  3. בצק: 
  • ממסים חמאה עם המים והמלח
  • מורידים מהאש ומצננים מעט.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עד ליצירת בצק אחיד ולא דביק.
  • מקררים ומשהים במקרר כשעה.
  • מרדדים לעלה דק וקורצים עיגולים.
  • שמים מילוי במרכז כל עיגול.
  • סוגרים היטב לחצי סהר.
  • מורחים בביצה טרופה.
  • מפזרים גבינה / שומשום.
  • אופים כ – 30 דקות ב – 180 מעלות.
מגישה: חני מזל טוב