(
כ – 30 יחידות )
חומרים:
לבצק:
1/2
כוס מים
200
גר' חמאה / מרגרינה / משולב
1
כפית מלח
3 –
2.1/2 כוסות קמח
למילית:
2-3
תפו"א בגודל בינוני
200
גר' גבינה בולגרית קשה מפוררת
100
גר' קשקבל / עמק מגורד
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים, שומשום/ גבינה מגורדת / קצח וכד'
אופן
ההכנה:
- מכינים תחילה את המילית בכדי שתתקרר.
- מילית:
1. מבשלים את תפו"א ומרסקים גס לפירה עם מעט מלח. מצננים.
2. מוסיפים את הגבינות ומערבבים. - בצק:
- ממסים חמאה עם המים והמלח
- מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עד ליצירת בצק אחיד ולא דביק.
- מקררים ומשהים במקרר כשעה.
- מרדדים לעלה דק וקורצים עיגולים.
- שמים מילוי במרכז כל עיגול.
- סוגרים היטב לחצי סהר.
- מורחים בביצה טרופה.
- מפזרים גבינה / שומשום.
- אופים כ – 30 דקות ב – 180 מעלות.
מגישה: חני
מזל טוב