המרכיבים ל – 24 סהרונים
החומרים לבצק:
4 כוסות קמח (500
גר' )
1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרית
3/4 כוס סוכר (150
גר' )
2 חלמונים
קליפה מגוררת מ – 1 לימון
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/3 כוס (85 מ"ל) שמנת מתוקה או מיץ תפוזים.
למלית פרג:
1 כוס חלב או מים (250 מ"ל)
1 כוס סוכר (200
גר' )
1/2 כוס פירורי עוגיות / ביסקויט
למלית אגוזים:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון גדול
1 כוס פירורי עוגיות / ביסקויט
למלית תמרים:
1 גביע ממרח תמרים (450
גר' ) של צמח תמרים
4 כפיות קינמון
להברשה:
1 ביצה
1 כף שמן
2 תבניות תנור
גדולות מרופדות בנייר אפייה
להכנת הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, לשים לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה.
להכנת המלית: מלית הפרג: שמים בשיר מים או חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
מבשלים 10 דקות . מוסיפים פרג, חמאה, צימוקים ופירורי עוגיות ומבשלים 2 דקות עד
שמסמיך. מסירים מהאש, מצננים ומקררים היטב.
מלית האגוזים:
שמים בסיר מים, סוכר וקליפת לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות עד
שמקבלים סירופ סמיך. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ופירורי העוגיות, מערבבים
ומצננים.
מלית התמרים:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
- מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מחלקים את הבצק ל – 24 כדורים שווים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה עגול, שמים בקצה העלה מעט מאחת מהמליות המוצעות ומגלגלים לגליל.
- מהדקים את הקצוות, מעגלים כל גליל לצורת סהרון ומניחים בתבנית. טורפים את הביצה בשמן ומברישים את הסהרונים. אופים כ – 30 דקות עד להזהבה.
הגישה: אנה לרנר