(
מתאים לתבנית עגולה 26 או 3 תבניות בקוטר 15 ס"מ )
חומרים:
750
גר' גבינה 5%
1
גביע שמנת חמוצה
6
ביצים מופרדות
180
ג' סוכר
4
כפות קורנפלור
40
גר' פודינג אינסטנט וניל
לציפוי
אופציונאלי:
250
מ"ל שמנת להקצפה
50
גר' אבקת סוכר
אופן
ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה, חלמונים וחצי מכמות הסוכר.
- מוסיפים את הפודינג ומערבבים היטב
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב אך רך.
- מאחדים בהדרגה את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה.
- מעבירים את העיסה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 15 דקות בתנור מחומם ( 180 מעלות )
- מנמיכים את החום ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ – שעה.
- העוגה מוכנה כשפניה שזופים והיא יציבה.
- כשהעוגה קרה, מקציפים את השמנת עם א. הסוכר ומורחים על העוגה.
הגישה: אנה
לרנר