עוגת גבינה "עננים"

( מתאים לתבנית עגולה 26 או 3 תבניות בקוטר 15 ס"מ )

חומרים:
750 גר' גבינה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
6 ביצים מופרדות
180 ג' סוכר
4 כפות קורנפלור
40 גר' פודינג אינסטנט וניל

לציפוי אופציונאלי:
250 מ"ל שמנת להקצפה
50 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה, חלמונים וחצי מכמות הסוכר.
  2. מוסיפים את הפודינג ומערבבים היטב
  3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב אך רך.
  4. מאחדים בהדרגה את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה.
  5. מעבירים את העיסה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים 15 דקות בתנור מחומם ( 180 מעלות )
  7. מנמיכים את החום ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ – שעה.
  8. העוגה מוכנה כשפניה שזופים והיא יציבה.
  9. כשהעוגה קרה, מקציפים את השמנת עם א. הסוכר ומורחים על העוגה.
הגישה: אנה לרנר