מג'דרה

2 כוסות בורגול גס
5 כוסות מים
2 כוסות עדשים אדומות
2 בצלים מטוגנים
מלח
פלפל שחור גרוס
כמון
1.1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
להניח בסיר את המים והעדשים, לבשל עד שהעדשים מתרככות. מוסיפים את הבצל המטוגן, את הכמון, המלח והפלפל. אחרי 3 דקות מוסיפים את הבורגול הגס. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. אחרי שהמים נספגים מכבים את האש.
מערבבים ומוסיפים את שמן הזית. מעבירים לקערה ומקשטים אותה עם לימון ועגבנייה.
זמן הבישול 45 דקות.
מגישים עם סלט עגבניות ונענע, בצל, עלי חסה, שמן זית ומלח.
או יוגורט עם שמן זית ונענע.

הגישה: אמנה כנעאן