מנסף כבש

  • מחממים שמן זית בסיר, בזמן שהשמן מתחמם מתבלים את פרוסות בשר הכבש בנדיבות בבהרט (פלפל שלם, בהרט, הל, רוזמרין, עלי דפנה), מלח ופלפל שחור טחון. כאשר השמן במחבת חם מאד, מטגנים בו את פרוסות הכבש עד שהן משחימות ומזהיבות היטב משני צידיהן.
  • מוסיפים לסיר את המים, מביאים לרתיחה ומכסים. מבשלים במשך שעה מעל להבה גדולה ושעתיים נוספות מעל להבה נמוכה.
  • מטגנים במחבת צנוברים ושקדים עד שיזהיבו.
  • מכינים את האורז: מחממים מעט שמן זית בסיר גבוה, מוסיפים את האורז ומתבלים בבהרט, זעפרן, מלח ופלפל, מטגנים כדקה.
  • מוסיפים את נוזלי המרק ואם זה לא מספיק מוסיפים עוד קצת מים חמים. לקילו אורז דרושים כליטר וחצי מים לבישול. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות.
  • במגש עגול וגדול מניחים פיתה דרוזית או עיראקית, אפשר שתיים או שלוש פיתות עד שמכסים את המגש, ומוסיפים מעט מנוזלי הבישול על הפיתות.
  • מרכיבים את המנה – הופכים את סיר האורז מעל מגש עגול או צלחת גדולה במיוחד, מסדרים את האורז כך שתיווצור גבעה נאה, מעליה מפזרים את הבשר הטחון והמטוגן. מעל מניחים את פרוסות בשר הכבש ומעטרים בנדיבות בשקדים ובצנוברים.
הגישה: חיריה עבאדי ( אום המאם )